از زمانی که فعالیتهای تجاری در بستر اینترنت شروع به کار کردند تا همین الان که این مقاله را میخوانید؛ بحث اعتماد در تجارت اینترنتی، مهمترین مسئله بوده و تمامی دولتها در سدد راهی بودند تا از سواستفادهها و کلاهبرداریهای اینترنتی جلوگیری کنند.
کشور ما نیز با اعطای نشان اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیک اقدام به غربال وبسایتها و فروشگاههای اینترنتی کرد تا مردم بتوانند در صورت بروز مشکل در روند خرید و فروش اینترنتی، پیگیریها و شکایات خود را با نهاد مربوطه در میان بگذارند.
در این مقاله به تعریف اینماد، کارکرد و ارزش آن و همچنین به نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیک خواهیم پرداخت. پس اگر قصد اخذ این نماد را دارید یا دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره آن به دست آورید تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
نماد اعتماد الکترونیک، نشانی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای وبسایتهای خرید فروش کالا صادر میکند.
ای نماد به منظور ایجاد اعتماد در بستر اینترنت صادر میشود. در روند اعطای آن، وبسایت درخواست کننده از نظر نوع فعالیت، هویت صاحب و صلاحیت فعالیت در اینترنت بررسی شده و بعد از تایید به مدت مشخصی نماد اعتماد الکترونیک دریافت میکند.
طی این مدت مشخص که معمولا دو سال است، کسب وکار اینترنتی بازرسی میشود و در صورت گزارش شکایت باید به مرکز ارایه دهنده نماد پاسخگو باشد. کسب وکار مورد نظر موظف است به تمامی احکام صادره از طرف نهاد مربوطه عمل کند. در غیر اینصورت نماد الکترونیکی باطل یا تعلیق خواهد شد.
همانطور که اشاره کردیم کسب و کارهای اینترنتی برای فعالیت در این بستر نیاز دارند تا مشتریان و مخاطبانشان به آنها اعتماد کرده و تبدیل به مشتری آنها شوند.
در غیر اینصورت هیچ درآمدی نخواهند داشت. نماد اعتماد الکترونیکی بهترین نشانه قانونی بودن فروشگاه است و بیشک باعث اعتماد مخاطبان و افزایش فروش خواهد بود.
زمانی که وبسایت شما قانونی شناخته شود و لوگوی ای نماد را دریافت کنید، به مشتریان این اطمینان را میدهید که در برابر ادعاهایتان مسئول هستید و در صورت مغایرت میتوانند از شما شکایت کنند. این موضوع باعث میشود مخاطبان شما را به دیگر رقیبانتان ترجیح دهند.
مزیت دیگر داشتن ای نماد، امکان درخواست درگاه بانکی است. با دریافت درگاه پرداخت الکترونیکی امکان انجام تراکنش و پرداخت مستقیم برای مشتریانتان فراهم خواهد بود و در نتیجه کاربری سایت و مراحل خرید بسیار راحتتر شده و رضایت مشتری را در پی خواهد داشت.
به علاوه با داشتن اینماد میتوانید با اداره پست قرارداد بسته و کالاهای فروش رفته را از در منزل یا شرکت تحویل اداره پست دهید که باعث صرفهجویی در وقت میشود.
همچنین استفاده از فرصت های تبلیغاتی خوبی همانند سایت ترب فقط با داشتن ای نماد امکان پذیر می باشد.
برای اینکه نماد الکترونیکی دریافت کنید، باید شرایطی که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک مشخص شده را داشته باشید. در این راستا، وبسایت شما باید ارائه دهنده کالا باشد.
در واقع وبسایت باید کاربری تجاری داشته و تمام فرایند فروش از طریق وبسایت انجام شود. شرکتهای تجاری نیز با ارایه مدارک میتوانند نماد اعتماد الکترونیک دریافت کنند. در ادامه به شرایطی که برای وبسایتهای متقاضی ای نماد اجباری است اشاره میکنیم:
ای نماد با توجه به شرایط فروشگاه و مطابقت آنها با معیارها و قوانین اعطای نماد اعتماد، انواع مختلفی دارد. اگر مایل به دریافت نماد اعتماد الکترونیک هستید باید شرایطتان را با معیارها تطابق دهید. اما برای هر نوع نماد چه پیشنیازهایی لازم است؟
این نشان که ابتداییترین نشان اعتماد از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک است در صورتی به درخواست کننده اعطا میشود که حداقل شرایط مشخص شده مانند مجوز کسب و وبسایت ثبت سفارش و برخی دیگر از شرایط را داشته باشد. این نشان موقت بوده و پس از مدت مشخص شده دیگر ارزشی نخواهد داشت.
برای دریافت نماد دائم، تمامی شرایطی که در بالا اشاره کردیم باید رعایت شوند. این نماد به مدت یک یا دو سال اعطا شده و بعد از اتمام مدت، قابل تمدید است. در صورتی که وبسایت مورد نظر شرایطی که در بالا نام بردیم را داشته باشد، نماد دائم تک ستاره دریافت خواهد کرد.
نماد اعتماد الکترونیک دو ستاره در صورتی به وبسایت درخواست کننده اعطا میشود که تمامی ارتباط مخاطبان با آن رمزنگاری شده و از نظر امنیت سطح بالاییی داشته باشد. معیار تشخیص کیفیت امنیت سایت، گواهیSSL است. یعنی اگر این گواهی را داشت باشید میتوانید اینماد دو ستاره دریافت کنید.
با توجه به موارد گفته شده، میتوان نتیجه گرفت دریافت نماد اعتماد الکترونیک کمک بسیاری به روند پیشرفت فروش و بازاریابی در دنیای اینترنت دارد. البته مراحل دریافت این نماد آسان نیست و حتما باید شرایط یاد شده را فراهم کنید تا درخواست شما برای دریافت نماد پذیرفته شود.
در آخر چند نکته تجربی خدمتتان عرض می کنم:
خوشحال میشم اگر نکته یا نظری دارید از طریق بخش دیدگاه ها با من در میان بگذارید.