کسب و کار اینترنتی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

کسب و کار اینترنتی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

کسب و کار اینترنتی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

کسب و کار اینترنتی، نامی که در سال‌های اخیر در هر صفحه وب و پیج اجتماعی از جمله اینستاگرام و تلگرام به چشم می‌خورد و در هر محفلی صحبت از آن به میان می‌آید. اما منظور از کسب و کار اینترنتی چیست؟

در این مقاله به تعریف صحیح کسب و کار اینترنتی و انواع آن می پردازم. قصد دارم تا شما را با انواع کسب و کارهای اینترنتی و معایب و مزایای آن‌ها آشنا کنم.‌

اگر اطلاعات درستی در این باره ندارید یا قصد راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی دارید تا انتها با من همراه شوید تا آشنایی اولیه‌ای با این نوع فعالیت‌ها را کسب کنید.

تعریف کسب‌ و‌ کار اینترنتی

به هرگونه ارائه خدمت‌ و کالا در فضای اینترنت، کسب و کار اینترنتی گفته می‌شود. از خدمات گرافیکی، طراحی، برنامه نویسی در سطوح مختلف گرفته تا فروش کالا در بستر اینترنت.

این نوع خدمات به شرط وجود اینترنت است و همین ویژگی باعث شده تا این نوع کسب و کارها مشتریانی از تمام سطح کشور و جهان داشته باشند و همین یکی از نقاط قوت این نوع فعالیت‌ها است.

انواع کسب و‌کار اینترنتی

همان‌طور که اشاره کردم کسب و کارهای اینترنتی انواع بسیار زیادی دارند که اگر آن‌ها را به چند دسته تقسیم کنیم شاید بهتر بتوان این تنوع را پوشش داد. من در اینجا فعالیت‌های پولساز اینترنتی را به چهار دسته مهم زیر تقسیم‌بندی می‌کنم:

  1. آموزشی
  2. خدماتی
  3. فروش و بازاریابی
  4. تبلیغات

کسب و کارهای اینترنتی آموزشی

در این نوع کسب و کارها، صاحبان آن‌ها به منظور کسب درآمد، محتوای آموزشی تهیه و در محیط اینترنت به فروش می‌رسانند. این آموزش‌ها در بسترهای مختلف و در فرمت‌های مختلف ارائه می‌شوند. برای مثال:

  • ویدئوها و‌ پست‌های آموزشی اینستاگرام و وبسایت‌ها
  • پکیج‌های آموزشی که با قیمت مشخص به فروش می‌رسند
  • وبینارها و کلاس‌های آنلاین که در سال‌های اخیر استقبال خوبی از آن‌ها شده است.

کسب‌و‌کارهای اینترنتی خدماتی

این دسته از کسب و کارها طیف وسیعی را شامل می‌شوند که با همه‌گیری ویروس کرونا نیز پیشرفت بسیار زیادی داشته‌اند. در این نوع فعالیت‌های پول‌ساز، صاحبان کسب‌و‌کار خدمات خود را در بستر اینترنت ارائه می‌دهند و کارفرمایان نیز در این بستر خدمات را دریافت می‌کنند. از جمله این کسب‌وکارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خدمات مربوط به طراحی سایت، قالب وردپرس و بهینه‌سازی آن. این مورد شامل فعالیت‌هایی مانند طراحی، سئو و بهینه‌سازی محتوا و دیگر فعالیت‌های مربوط به مدیریت وبسایت است.
  • خدمات مربوط به مدیریت صفحات اینستاگرام
  • تولید محتوا و وبلاگ‌نویسی در زمینه‌های مختلف به صورت گرافیکی، ویدئویی، متنی و…
  • طراحی و ساخت اپلیکیشن‌های کاربردی موبایل

کسب و‌کارهای اینترنتی در زمینه فروش و بازاریابی

فروش و بازاریابی یکی از پول‌سازترین فعالیت‌های اینترنتی است که دلیل آن بازار هدف گسترده و مشتریان زیاد در سطح اینترنت است. هرچه مشتری بیش‌تر، فروش بیش‌تر و در نتیجه باعث درآمد بیش‌تر می‌شود. از فعالیت‌های پول‌ساز در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تاسیس فروشگاه اینرنتی برای کالاهای فیزیکی
  • خرید و‌ فروش سایت و‌ دامنه و قالب
  • خرید و فروش پیج و فالوور اینستاگرام و کانال و ممبر تلگرام
  • بازاریابی برای محصولات فروشگاه فیزیکی
  • سایت‌های همکاری در فروش که کالاهای فروشگاهای مختلف را معرفی می‌کنند
  • ارائه خدمات فیزیکی از طریق جذب آنلاین مشتری

تبلیغات در اینترنت

این زمینه از کسب و‌کارهای اینترنتی یکی از پرطرفدارترین و آسان‌ترین روش‌های درآمدزایی از اینترنت است. نمونه بارز کسانی که از این روش درآمدزایی می‌کنند، سلبریتی‌ها و افراد معروف هستند که در ازای تبلیغات در فضای مجازی مبالغ هنگفتی دریافت می‌کنند.

دسته دیگر بلاگرهای اینستاگرام و یوتوب هستند که تعداد زیادی مخاطب پیج آن‌ها را دنبال می‌کنند. این افراد با تبلیغات محصولات شرکت‌های مختلف با بازاریابی و‌ تبلیغات آن‌ها کسب درآمد خوبی دارند.

روش دیگر تبلیغات و همچنین قدیمی‌ترین نوع آن مربوط به بنرهای تبلیغاتی در سایت‌های پربازدید است که امروزه نیز تاثیر قبلی خود را حفظ کرده و با وجود موتور جستجوی هوشمند گوگل هر روز بیش‌تر و به روزتر از قبل در حال پیشرفت است.

حالا که با تعریف و انواع کسب و‌ کار اینترنتی آشنا شدید، بیایید بررسی کنیم‌ که کسب و‌کارهای اینترنتی چه مزایا و معایبی دارند. اگر شما قصد راه‌اندازی چنین کسبی را دارید با آگاهی کامل کار خود را شروع کنید.

مزایای کسب و‌کار اینترنتی

نیاز به سرمایه اندک: برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی نیازی به سرمایه زیاد ندارید. حتی با ۱۰میلیون تومان نیز می‌توان‌ برخی از این کارها را شروع کرد.

بازاریابی قوی و ارزان در سطح گسترده جغرافیایی: در فضای اینترنت می‌توانید با هزینه بسیار کم در سطح جغرافیای بسیار وسیع بازاریابی کرده و کالا و‌ خدمات‌تان را بفروشید.

ارزیابی سریع و آسان روند کار: با استفاده از ابزارهای مدیریت سایت و‌ پیج می‌توانید محصولات و‌ خدمات پرطرفدار را شناسایی کنید و تغییرات لازم را انجام دهید.

دسترسی سریع مشتری به محصول و‌ خدمات و افزایش فروش: در کسب و‌ کارهای اینترنتی مشتری به راحتی می‌تواند خدمات و‌ محصولات صاحبان کسب و‌ کارها را باهم مقایسه کنند و بهترین انتخاب را داشته باشند.

صرفه‌جویی در وقت با ابزار خودکار: با استفاده از ابزار خودکار، اشتراک‌گذاری پست‌ها و معرفی محصولات و خدمات می‌تواند به صورت خودکار انجام گیرد که باعث صرفه‌جویی بسیار در وقت می‌شود.

جذب مشتری بیش‌تر با هزینه کم: با استفاده از بستر اینترنت با کمترین هزینه و زمان می‌توان با مشتریان تعامل داشت و آن‌ها را ترغیب به خرید کرد.

حذف واسطه: در کسب و کار اینترنتی شما دیگر نیازمند به شرکت، فروشگاه و هیچ واسطه دیگری برای ارایه خدمات و محصولات‌تان نیستید.

سود زیاد بدون هزینه اجاره مغازه و دفتر: سود کسب و کار اینترنتی به دلیل ارایه خدمات به صورت دورکاری بسیار بیشتر از روش‌های دیگر است. چراکه هزینه های کمتری دارد البته اگر کسب و کار توسعه پیدا کند کم کم این هزینه ها مثل اجاره مغازه یا دفتر و انبار به وجد می آیند.

معایب کسب و‌کار اینترنتی

اعتماد: بزرگترین مسئله در کسب و کارهای اینترنتی اعتماد مشتری است. کسب اعتماد مشتری در فضای اینترنت اصلا راحت نیست. هرچند کسب و‌ کارهای اینترنتی امروزه بسیار باب شده‌اند اما هنوز هم مردم دوست دارند تا خدمات و محصولات را حضوری دریافت کنند.‌ پس برای ایجاد اعتماد باید تعابیر خاصی بیاندیشید.

وابستگی به‌ وجود اینترنت: این نوع کسب و کارها بدون وجود اینترنت عملا از بین خواهند رفت. حتی ایجاد اختلال در سرعت و کیفیت اینترنت در روند کسب و کار مشکل ایجاد می‌کند.

عدم امکان فروش برخی‌کالاها: برخی از کالاها امکان فروش اینترنتی ندارند یا مشتریان به هیچ وجه راضی به خرید اینترنتی آن‌ها نیستند. ‌مواد غذایی فسادپذیر طی ارسال و برخی کالاهای خاص و گران در این دسته قرار می‌گیرند.

امنیت اطلاعات: امنیت اطلاعات افراد، دیگر مسئله در فضای اینترنتی است که مشتریان را از خرید اینترنتی می‌ترساند.

به طور کلی می‌توان گفت کسب و‌کار اینترنتی روشی عالی برای کسب درآمد با هزینه کم است. اما نکته مهم در این باره تلاش و آگاهی کامل از بازار هدف و مخاطبان است. شما زمانی در بستر اینترنت موفق خواهید بود که با مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ به خوبی آشنا باشید.

امیر ابارشی

امیر ابارشی

از سال 89 به صورت تخصصی در حوزه کسب و کارهای آنلاین فعالیت دارم و همیشه در حال یادگیری و اجرا بودم و هستم. دوست داشتی تجربه کاری من رو بخون...

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه ها
    شرکت در وبینار
    برچسب ها